Dyrkning af cannabis - introduktion

Dyrkning af cannabis - introduktion

3.8/5 rating (62 votes)

I sensommeren kan man høste de modne blomsterstande på hunplanterne.Velkommen til min guide til dyrkning af cannabis, skunk, pot eller hvad du kalder det.

Hvad er forskellen på "skunk" og "pot"

"Skunk" er i virkeligheden et sortsnavn for en bestemt cannabissort, som har lagt gener til mange af de moderne potente sorter. I Danmark er det blevet almindeligt at betegne indendørsdyrket cannabis af god kvalitet for skunk, men det holder ikke rigtigt, for hvad skal vi så kalde det, når vi dyrker den præcis samme sort udendørs, og kvaliteten er i top?

Dyrkning af cannabisplanter i drivhus.

At dyrke cannabis kan blive til en videnskab, men det er bestemt ikke nødvendigt, for at dyrke noget pot super kvalitet - på højde med det bedste du har prøvet. Det er blot vigtigt at starte med gode cannabisfrø.

!  Jeg skal gøre opmærksom på, at det er ulovligt at dyrke cannabis i Danmark, og kan derfor ikke opfordre til at følge denne informative guide, hvis du er bosat i Danmark. Ordensmagten har dog for vane, at lade hobbydyrkere, som udelukkende og tydeligt dyrker til eget forbrug, slippe billigt.

- Dyrk ren økologisk og potent skunk uden tilsætningsstoffer
- Bliv medicineret uden at skulle handle med pushere
- Dyrk alt det pot du behøver - GRATIS og NEMT!

Sådan dyrker du pot

Hvis du er helt grøn på området, skal du gøre dig den tjeneste at læse hele guiden - det vil øge din sikkerhed for at få en super kvalitet høst hjem i første forsøg. 

Introduktion til cannabisplanten

Ikke alle planter kan bruges til medicin

Et godt plantested

Cannabisplanten er en utrolig plante som kan bruges til uendeligt mange formål - ikke mindst som medicin eller rusmiddel, når man har fat i de rigtige sorter/forædlinger. Cannabisplanterne er nemlig dyrket og forædlet til mange forskellige formål. Nogle er dyrket for at lave olie af deres frø. Andre er forædlet til at have lange stammer til at lave reb eller tøj. Derfor er det vigtigt at dyrke frø, som er forædlet til at indeholde mange cannabinoider, hvis man gerne vil bruge den som medicin. Denne dyrkningsguide koncentrerer sig omkring dyrkningen til medicinske formål.

Generelt om planten

Cannabis kan være fra ca. 20cm. - ca. 5m høje i Danmark. Den kan have en stamme som en halvliters sodavandsflaske - og endda tykkere.
Planten har to stadier. Et vegetativt stadie, hvor den bare gror og gror. Og så har den et blomstringsstadie, hvor den koncentrerer sig om at lave blomster i alle topskuddene - og det er i disse blomsterstande langt de fleste cannabinoider findes. Blomsterstandende er hvad vi kalder for pot.
Blomstringsstadiet er for de fleste planters vedkommende styret af længden af natten. Når natten bliver længere hen på sommeren sætter planten i værk med at sikre næste generation - den laver blomster, som bestøves og danner frø. Dog er der en undtagelse i dette - de nye sorter "Auto" (Også benævnt: Autoflowering eller automatic). Disse sorter er ikke afhængige af de lange nætter, men blomstrer automatisk uanset nattelængden - og de kan af den grund være en fordel at bruge i Danmark, hvor vi har så lange somre. Alternativt skal man sikre sig, at man har fat i gode udendørs sorter, som er forædlede i Danmark til at nå at blomstre helt færdige for at høste maksimalt potente blomsterstande.

Der er hanplanter og hunplanter

En hermafrodit - både hanblomster og hunblomster på samme plante.Cannabisplanter kan være hanplanter og hunplanter, og det er hunplanternes topskud, vi sætter så høj pris på. Især vil vi gerne have ubestøvede topskud. Dvs. topskud som ikke er blevet bestøvet af en hanplantes pollen og derfor ikke indeholder frø. Derfor fjerner vi oftest alle hanplanter og kasserer dem, så de ikke bestøver alle de resterende hunplanter.
De blomstrende topskud sidder for enderne af alle sidegrene og i toppen af hele planten. Det er meget forskelligt fra sort til sort om de er faste, luftige, store, små eller langstrakte. Se også "Kend forskel på han- og hunplanter"

Hunplanten
Hunblomsterstand på en cannabisplante - det er her den højeste medicinske værdi findes.Hunplanten blomstrer typisk ca. en måned senere end hanplanten. Blomsten genkendes let på de to 0.5cm - 1,5cm. hvide/gule små hår som stikker ud af enden på hver lille blomst. Der er mange hundrede små blomster samlet i et topskud. Hunplantens blomster ligner ikke almindelige blomster, men består af en ca. 0,5cm-0,7cm langstrækt grøn sæk, hvorfra de to fimrehår kommer ud af enden på. Hvis hanplantens pollen rammer de små hår, er blomsten bestøvet - hårene vil hurtigt visne, og der vil dannes et frø indeni den grønne sæk. Dette frø vil planten bruge mange kræfter på at danne, og det går ud over størrelsen på høsten. Yderligere kan et bestøvet topskud bestå af op mod 50% frø, som ikke har nogen medicinsk virking. Man skal så pille alle frøene fra, hvis man ønsker at ryge sin cannabis. I en vaporizer eller mad gør det ikke så meget, men i en joint smager det lidt af hø og de kan poppe som popcorn. Derfor husk at fjerne hanplanter helt eller næsten helt, hvis du ønsker topkvalitet pot. Se dog også artiklen om hvordan man laver cannabisfrø.

Hanplanten
Hanblomster på cannabisplanteHanplanterne bruger de fleste kun, når der skal laves frø. De skal væk, når vi laver topkvalitet medicinsk cannabis. Hanplanternes blomster kan genkendes ved at de kommer i små klaser med kugler på ca. 0,3-0,5 cm. Der kommer ingen hår ud af dem, og i dagene før de springer ud svulmer de hurtigt op, for til sidst at springe ud som små hvide blomster, som ligner rigtige blomster med hvide kronblade - de er ca. 0,5cm i diameter. Når først du ser en lille hvid blomst, er det med at få høstet, isoleret eller fjernet planten, så den ikke bestøver alle planter i hele området - der skal meget lidt til og en enkelt plante kan bestøve et kæmpe areal med mange tusinde frø som følge.

Der findes hovedsageligt tre varianter af cannabisplanter (kultivarer)

Cannabis er delt op i tre hovedgrupper som dog alle tilhører samme slægt Cannabis og art Cannabis sativa:

- Cannabis ruderalis
- Cannabis sativa
- Cannabis indica

Cannabis ruderalis er en vildtgroende plante, som lever vildt i mange lande i østlige Europa og Asien. Den indeholder normalt ikke så store mængder cannabinoider, og er dermed ikke så potent. Den har dog en egenskab, at dens blomstring ikke er styret af længden på natten, men derimod styret af tid/alder. Den går automatisk i gang med at blomstre, når den er kønsmoden, og dette treat har avlere benyttet til at dyrke ind i potente sativa og indica sorter, for at kunne planlægge sin høst uden at være afhængig af nattelængden.

Cannabis sativa er en plante som gror tættest på ækvator. Sativa er kendt for at have en meget energisk opløftende virkning. Medicinsk giver den en mere selskabelig og opstemt følelse, hvor man ofte ikke har lyst til at sidde stille.
Da der ved ækvator altid er 12 timers nat og 12 timers dag, er sativaplanters blomstring meget langstrakt i både tid og plante. En high fra sativa sidder mest i hovedet og kroppen føles ikke træt.

Cannabis indica er planter som gror længere nordpå og længere syd for ækvator - hvor der er mere forskel på nat og dag. Indica er kendt for at gøre brugere mere stenede. Den er mere smertelindrende og giver bedre søvn og ro i hele kroppen. 
Indica kan også anbefales til førstegangsbrugere, da den er tilbøjelig til at virke mere beroligende.
Når vi får hash (eller pot) fra Afghanistan og Nordafrika er det oftest lavet af indicaplanter (eller hybrider mellem indica, sativa og ruderalis)

cannabisfroebanner111