Justering af PH-værdi

Justering af PH-værdi

4.0/5 rating (3 votes)

- sådan justerer man ph-værdi

At justere ph-værdien af sit vand, er noget enhver dyrker af cannabis må stifte bekendtskab med. Det er nemlig ekstremt vigtigt at holde sin ph-værdi indenfor rammerne. Gør man ikke noget ved det, vil værdien oftest drive udenfor anbefalede. Holder man sin ph-værdi fin - så vil planterne ofte funkle. Det er netop her med ph-værdien, at langt de fleste får problemer, når de sløser.

Planterne får mangelsymptomer

Mangelsymptom forårsaget af skæv PH-værdi ;)Når ph-værdien ikke er på plads, så er der mange af næringsstofferne, som ikke kan optages. Derfor vil planterne ofte vise tegn på gødningmangel, selvom det sådan set bare er fordi ph-værdien, som er ude af kurs.

Hvad skal ph-værdien være?

For planter i jord skal ph-værdien optimalt være 6-7. For hydroponisk dyrkning og dyrkning i andre medier, skal den optimalt være 5,6-6,5 - altså en smule mere syrligt. Går du efter at ramme ca. 6 - så ligger du ret godt i svinget.

Hanevand skal ofte justeres

Især når man bruger hanevand, skal man være ekstra opmærksom på PH-værdien. Den kan ofte springe frem og tilbage voldsommere, end når man bruger regnvand eller omvendt osmosevand (RO Vand). Der kan være meget kalk i hanevand, hvilket i sig selv, kan være godt nok. Men det kan altså også påvirke ph-værdien noget, så man oftere må justere - nogle gange dagligt. Kan du skaffe regnvand eller RO-vand, så er det lettere at have med at gøre - og det er lettere at få funklende planter med sådan noget vand.

Billige alternativer til PH-Up og PH-Down

Justering af PH værdi med ph måler.Det er faktisk super let at lave et alternativ til de dyre justeringsvæsker til at justere ph-værdien af vand/gødevand til cannabis. 

PH Up - Natron

Ganske almindeligt natron fra købmanden virker fortrinligt til at justere ph-værdien opad. Når vandet er lidt for surt - altså når det f.eks. er ph 5 - så put en teskefuld natron i vandet, og efter en hurtig omrøring, er vandet justeret. Har du en præcis ph-måler, så lærer du hurtigt præcist hvor stor en skefuld der skal til for at justere dit vand.

PH Down - Svovlsyre

Start med at tage en dyyb indånding og læn dig tilbage. Svovlsyre lyder meget farligt - og det er det på sin vis også. Men med lidt forsigtig behandling, kan du faktisk helt let lave din egen PH-down. Svovl er såmæn vigtigt for planterne, så brug af svovlsyre (H2SO4) bidrager faktisk til planternes kostplan. Svovlsyre er også batterisyre og kan købes i enhver bilforretning som f.eks. T-Hansen o.lign. Og en lille flaske holder MEGET længe.

Sådan fortynder du dit H2SO4

For at dit PH-Down ikke skal være helt så krads, kan du fortynde dit batterisyre lidt med vand. Sørg for at bruge briller og måske handsker, så du ikke sprøjter en lille dråbe i øjet. Sker det, så skyl med vand øjeblikkeligt. Hvis du f.eks. har 1liter batterisyre, så kan du hælde den i 1-2 liter rent vand. Hæld ALDRIG vand ned i dit syre - det er VIGTIGT at du hælder syren ned i vandet. Og vupti - så har du din egen næsten gratis PH-Down. Så når din ph-værdi er blevet lidt for høj og basisk på f.eks. 7,5-8 - så hæld en smule ph-down i vandet.

Sådan måler du PH-Værdi

Du kan måle på flere måder. En simpel og billig måde, er med et billigt PH-væske-kit. Det er en lille flaske med et farvestof, som bliver rødt, når der er surt - gul-grøn, når vandet er lækkert - og grøn/blå, når ph er for høj. Det er ikke helt så præcist som en digital måler, men det virker ganske fint. Alternativt kan du købe en billig ph-måler på Ebay - og hvis du vil have en lækker måler, så kig på Bluelab, som har laboratoriekvalitet. Men du kan sagtens gøre det uden denne luksus og nøjes med væsken.

Måling af ph-værdi i jord

For at måle ph-værdien af jord, vander man potteplanten forsigtigt helt op og lader jorden suge vandet til sig - fortsæt til der kommer vand gennem bunden. Og tjek, at vandet ikke bare er løbet nedad siderne - det skal være filtreret gennem jorden. Nu kan du måle ph-værdien af vandet, som er løbet igennem.

God fornøjelse
Mike Green
Følg mig på facebook eller send besked her

cannabisfroebanner111