Hvad er feminiserede cannabisfrø?

Hvad er feminiserede cannabisfrø?

4.7/5 rating (3 votes)

- cannabisfrø uden hanplanter

Feminiserede cannabisfrø er frø uden hanplanter. Alle frøene bliver til hunplanter, så man ikke behøver have besværet med at fremdyrke frø, som bliver til hanplanter. Hvis man ikke skal lave frø, er feminiserede frø således en rigtig god løsning for mange. Feminiserede frø har en smule lettere tendens til lettere at vise hermafroditisme, men det er ikke noget, som normalt vil være et problem for en dyrker som blot ønsker at dyrke nogle planter af nogle indkøbte frø. Det er kun, når man begynder at avle på dem, at man skal være opmærksom på det.

Kan man se forskel på hanfrø og hunfrø?

Nej - man kan IKKE se forskel på hanfrø og hunfrø til trods for at mange bestemt mener de kan. Nogle siger, at man kan kigge på enden af frøet, hvor det har siddet fast på planten. Hvis der er en lille bule eller et krater, mener de, at man kan se forskel. Problemet er bare, at der f.eks. i en pakke feminiserede frø også er buler og kratere i frøene. Men rent botanisk teknisk bør der altså heller ikke være forskel på hanfrø og hunfrø.

Hvordan laver man feminiserede cannabisfrø?

Man kan lave feminiserede frø på flere måder. Fælles for dem alle er, at man udnytter en overlevelsesstrategi som planterne har udviklet gennem evolution. Hvis en hunplante bliver stresset, kan den lave hanblomster og bestøve sig selv og andre hunplanter i området. Det er ikke ægte hermafroditisme, men blot en overlevelsesstrategi, som sikrer at planten kan lave frø og overleve selvom den skulle blive udsat for noget horibelt. De hanblomster som dannes på en ægte hunplante mangler det mandlige kromosom og når de bestøver en hunblomst, vil alle frø være hunner - feminiserede frø.

Rodelization - overmodning

Hvis man lader en hunplante overmodne alt for længe, kan den sætte nogle enkelte hanblomster for at sikre sin overlevelse. Den er ikke blevet bestøvet og vinteren kommer snart, så den producerer sig nogle få hanblomster (kaldes "nanners" på engelsk) Disse blomster er langstrækte og kommer bare som enkelte blomster midt i den flotte hunblomsterstand. De hunblomster på planten som bestøves er næsten tro kopier af moderplanten, da de kun består af hendes gener. Disse frø er ikke den bedste kvalitet, og bruges hovedsageligt at avlere som skal bruge dem til videreudvikling i avlsarbejde. Men når denne plante bestøver en anden hunplante med sine mandlige pollen - så får man feminiserede frø af god kvalitet. De indeholder gener fra både moder og "fader".

Lysforstyrrelser

En anden metode til at stresse en hunplante er ved at forstyrre hendes nattetid. Hvis man f.eks. lader et meget svag lys (MEGET svagt) vil hun også danne de samme hanblomster i sine blomsterstande - blot her lidt tidligere, så chancen for at høste modne frø er større. Man kan også f.eks. tænde lyset et lidt tid i natteperioden.

Sølvvand og lignende kemikalier

En anden metode, som er den som de fleste avlere benytter, er at sprøjte sølvvand eller sølvtiosulfat på hunplanterne lige når de er på vej i blomst. Behandlingen fortsætter til man kan se, at der begynder at blive dannet hanblomster. Her kan man f.eks. nøjes med at sprøjte på en enkelt gren, så hele planten ikke bliver "ubrugelig". Man bør ikke indtage de plantedele, som har været sprøjtet med disse kemikalier.

Den bestøvede plante

Når hunplanten har modtaget de feminiserede pollen, vil hendes støvfangere hurtigt begynde at visne og trækkes tilbage - og man ved, at bestøvningen er vellykket. Snart vil hunblomsten begynde at svulme op, og ca. en måned senere, kan de modne brune frø høstes. Man kan oftest se de brune frø kigge ud, når de er modne.

Tak fordi du læser med
/Mike Green

cannabisfroebanner111