Sådan laver du kokosolie med frisk cannabis

Sådan laver du kokosolie med frisk cannabis

4.0/5 rating (8 votes)

Nogle gange kan man stå med friske urter, som man ikke lige kan få styr på. Der er så mange råd - nogle gode, men bestemt også mange dårlige. Her er en god og sikker opskrift som du kan bruge på alle plantedele - jo flere blomster jo bedre. De fleste vil vælge ikke at bruge store bæreblade og stængler. Men du kan f.eks. bruge lidt umodne eller grimmere blomster - eller brug de allerbedste for at få en kokosolie af en virkelig god kvalitet. 

Kokosolie med frisk cannabis - opskrift

Man kan sagtens lave en super potent kokosolie (Du kan bruge alle mulige andre fedtstoffer som smør, rapsolie, olivenolie osv.) Kokosolie har den lille fordel, at den stivner ca. ved stuetemperatur, så den er let at adskille fra kogevandet efterfølgende.

Du skal bruge:

- Kokosolie (eller andet fedtstof)
- Frisk eller frosset cannabis
- En gryde
- Vand
- Dørslag/si/filter

Sådan gør du:

1: Opvarm let din kokosolie i varmt vand til den er flydende.
2: Put dine friske urter i en stor gryde og hæld kokosolien over.
3: Rør godt i olien + cannabis, så alt cannabis kommer i kontakt med olien.
4: Lad det hvile i 10 minutter - rør så meget du gider.

Denne første process giver olien god kontakt til trikomerne, så alle cannabinoiderne bindes i kokosolien. Der skal være nok kokosolie til at alt cannabis bliver fedtet ind, og en smule olie samles i bunden af gryden, når der ikke røres.

5: Hæld vand i gryden til urterne er dækkede og sæt på lavt blus.

Nu skal olien simre. Da vi har brugt friske urter, er de endnu ikke decarboxylerede, og de cannabinoider der findes nu er stadig i syreform - altså THC-A og CBD-A. Derfor skal de simre længe, før denne kemiske process er sket. Rent teoretisk skulle det være opnået på ca. 4-5 timer, men længere tid synes at give mere potens. Du kan evt. samle lidt olie op med en suppeske efter 5 timer - og lad så resten simre i 10 timer i alt (Så kan du sammenligne de to kogetider). Sørg for at der er nok vand, og læg et låg på. Rør engang imellem... ikke noget du behøver sætte dit vækkeur for, men der sker ikke noget ved at blande det lidt rundt, når du lige går forbi. Tilsæt evt. ekstra vand i løbet af natten, så det ikke koger tør.

6: Efter 10 timers simren er det tid til at slukke komfuret og separere. Olie og urter flyder ovenpå.
Nu er det godt at bruge en fin si og suppeøse. Brug gerne en gennemsigtig bøtte, som kan komme i køleskabet. Der kan du let se hvad der er olie og hvad der er vand. Brug suppeøsen og forsigtigt skimme olien op og hælde gennem en lille fin si og ned i din beholder. Saml så meget olie som muligt op på denne måde. Når du har fået så meget med ved at skimme, som du kan, hælder du resten af urterne i et dørslag og maser lidt på det - og hælder lidt af kogevandet gennem, for at skylle det meste olie med. Mas gerne lidt på urterne - og hæld lidt mere vand gennem. Hvis der er kommet for meget vand med til din køleskabsbeholder, kan du let skimme olien af igen nu hvor urterne er separerede.

7: Stil din beholder med olie og vand i køleskabet i nogle timer til olien er stiv. Nu kan du let samle olien op og duppe den fri for vand - og nu er olien sådan set klar til brug.

8: For at gøre det lettere at have med at gøre, kan du med fordel smelte olien i en gryde i vandbad og derefter hælde den i mindre beholdere. Har du helt små beholdere som passer til en spiseskefuld er det lækkert, men ellers bare i små syltetøjsglas, isterningbakker eller hvad du har. Frys de beholdere ned, som du ikke lige kommer til at bruge indenfor de første par måneder - så kan de holde sig i årevis.
Nogle hælder olien i små pillekapsler - så er det også let at dosere, men de fleste skal have lidt mere, end en enkelt pillekapsel for at få den ønskede effekt.

Sådan kan du bruge din cannabisolie

Når du skal indtage din kokosolie, kan du med fordel smelte den. En lynhurtig måde, er at putte en skefuld i en lille smule varmt vand - så kan du drikke den som en hurtig pille.

Som salve

Du kan også bruge din kokosolie som en salve, som den er. Smelt lidt mellem hænderne og påfør problemområder. Det har gode antiflammatoriske egenskaber, og kan hjælpe på mange onder som f.eks. betændelse, bumser, rifter/sår, eksem, tørhed osv.

En god kop te

En god drik som er hurtig at lave, er kamillete med cannabisolie. Lav en kop te. Tilføj evt. sukker, honning, vaniljesukker efter behag. Put en spiseskefuld kokosolie i din te. Tilsæt evt. lidt fløde eller mælk. Olien vil flyde på toppen, så du får ikke behov for læbepomade efter sådan en kop. Det er lidt forskelligt hvor hurtigt folk mærker virkningen. Mange mærker en smule med det samme pga. den hurtige optagelse i mundens slimhinder - men der går ca. 1 time for de fleste. Hvis ikke du synes du har fået nok, så vent i hvert fald et par timer, før du indtager mere - det kan overraske, og være meget ubehageligt, hvis du indtager for meget, for det holder gerne i mange timer. Teen er en rigtig god sovemedicin - blot skal den indtages et par timer før du går i seng.. Det er især efter selve skæverten at trætheden kan melde sig - og når du lærer hvornår det passer bedst for dig, kan du sikkert blive hjulpet til en rigtig god nattesøvn.

Hvis du har spist lidt for meget

Hvis du synes at virkningen er blevet lidt overvældende, er det godt at tænke på, at det er en bivirkning af cannabis. Drik lidt sodavand - tyg på et par peberkorn og hold dig beskæftiget med et eller andet, som kan holde tankerne i ro. Nogle skal gøre lidt rent, nogle skal samle puslespil, men husk blot, at ingen endnu er afgået ved døden af indtagelse af cannabis. Det går over, og næste gang ved du i hvert fald hvor meget af din olie der er for meget.

God fornøjelse og tak fordi du læser med!

Mike Green