Hvorfor er cannabisfrø dyre?

Hvorfor er cannabisfrø dyre?

5.0/5 rating (1 votes)

- en god investering

haandfroeJeg ser- og hører ofte folk beklage sig over, hvorfor cannabisfrø er så dyre. Og det er rigtigt, at cannabisfrø kan have nogle meget høje priser - men de kan nu også skaffes til meget billige penge. Man får, som med så mange andre ting, ofte hvad man betaler for.

Højeste kvalitet koster ikke uden grund

Mange tror ikke, det koster noget, at fremavle frø, for "de kommer jo helt automatisk, hvis man ikke fjerner hannerne" Det er rigtigt - men de tilfældige frø som kommer frem på den måde er ikke af højeste kvalitet... Det kræver lidt mere arbejde. F.eks. bestøver man kun de hunner, som har de bedste egenskaber som er mest typiske for sortens beskrivelse - og man bruger kun de bedste hanner med samme sortstypiske egenskaber. Hos meget dedikerede avlere snakker vi om at man udvælger sig f.eks. 5 hunner ud af 100 eller flere dyrkede hunner - og det samme med hannerne. Dette kaldes forædling - det andet mere tilfældige kan vel kun kaldes formering, da der ikke rigtigt er sket nogen forædling bortset fra det faktum, at de ringeste individer til forholdene ikke nåede så langt som til formering.
Modne frø i en blomsterstand, som er markeret.Når man så begynder også at teste cannabinoideprofilerne fra de moderplanter og fædre man bruger, så er man grundig, og så begynder det at koste mange penge at producere. Og man skal huske, at de flotteste blomsterstande som bliver brugt til at lave frø i stedet, nu ikke længere benyttes til medicinering i samme grad - den medicin er blevet ofret for at producere frø.
Og nu er det en meget forsimplet beskrivelse af avlsarbejdet der er lavet herover, for der beskriver jeg kun en enkelt generation, hvor mange sorter er dyrkede i 4-10 generationer før sorten er klar til at komme til salg.

Cannabisfrøene kan dyrkes evigt

Når man køber almindelige fotosensitive cannabisfrø (altså ikke autoer), så skal man huske, at man kan dyrke sine planter så længe man ønsker... Lyset, gødning og arbejdsbyrde er den samme, så det giver god mening at dyrke de bedste frø man kan skaffe. De allerførste frø jeg købte til min samling var Jack Herer, som jeg fik fra Sensi Seeds i Holland. De kostede kr. 150 PR FRØ! - og jeg har siden betalt endnu mere for meget utilgængelige sorter som f.eks. regulære frø fra sorter som kun sælges som feminiserede - eller bare meget sjældne sorter.
Hvis man køber regulære frø, som ikke er feminiserede, får man hanner, og kan uden videre lade dem bestøve nogle hunner - og så har man frø til næste generation. Dette gælder selvfølgelig også med autoer, som blot ikke kan klones.

Er de mest potente cannabisfrø de bedste?

Faktisk er svaret på dette spørgsmål nej. Det giver god mening, sådan lige umidelbart, at man bør dyrke en sort med 30% THC fremfor en sort med 25% THC, men der er flere faktorer som spiller ind i denne ligning. F.eks. er de sorter med allerhøjeste THC-indhold også ofte sværere at dyrke, da man har forædlet hovedsageligt på det store indhold af THC og mindre på sortens robusthed og mængder. Derfor kan det altså ofte sagtens betale sig - især for nybegyndere, at bruge en mere robust sort, som giver et ret sikkert udbytte med 20% THC i en stor mængde - fremfor en sort med 30% på papiret, men som bliver gul og visner så snart PH-værdien eller gødning ikke spiller 100%.

Er billige frø dårlige?

At påstå at billige cannabisfrø er dårlige vil være noget vås. Selvfølgelig kan man have en kontakt til en ven - eller der kan være en barmhjertig samaritaner som har ofret sine bedste blomsterstande for at uddele nogle billige frø til værdigt trængende. Men tit og ofte er der meget billige frø til salg på facebook, som er af ringe kvalitet. Ofte er de ikke ordentligt modnede - eller de er ikke blevet sorterede, så det kun er de bedste frø, som kommer til salg. Men vigtigere er det, at de ofte er blevet lidt tilfældigt til. En avler har måske blot ladet en tilfældig hanplante blive stående mellem sine tilfældige hunner - og så er der produceret en stor mængde tilfældige frø. Igen kan sådanne frø ofte være fine, men der er altså en risiko for, at de er af mindre god kvalitet.. Så ville jeg hellere betale det tidobbelte og starte op med topgener og opformere dem.

Konklusion

Jeg synes slet ikke, det er dyrt at indkøbe en pakke frø til måske kr. 500 (eller væsentligt mere) for 10 frø. Man køber adgang til gener, som man kan formere og dyrke så længe man lyster for ca. samme beløb, som det ville koste at spise en middag på en restaurant. Det har jeg slet ikke noget imod at betale for en god kvalitet, som vil være en fornøjelse at dyrke, selvom man jo i Danmark må nøjes med at samle på frø indtil videre - eller dyrke dem lidt syd for grænsen, hvor politikerne er mindre fjollede.

cannabisfroebanner111